Kreću pojačane kontrole privrednika u turizmu

Izvor: Capital.ba, 11.Avg.2023, 12:13

Kreću pojačane kontrole privrednika u turizmu

BANJALUKA – U Republici Srpskoj biće pojačan inspekcijski nadzor privrednih subjekata koji posluju u oblasti turizma, dogovoreno je na sastanku ministra trgovine i turizma Srpske Denisa Šulića sa predstavnicima Turističke organizacije, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave. FOTO: Srna Na sastanku u Banjaluci je zaključeno da će se nadzor intenzivirati, uzimajući u obzir da prikazani ekonomski parametri ne prate statističke pokazatelje u oblasti rasta posjećenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Republike Srpske kao turističke destinacije. Tema sastanka bila je naplata boravišne takse, te kontrola privrednih subjekata koji, prema prijavljenim pokazateljima, posluju ispod praga ekonomske rentabilnosti, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske. Razgovarano je i o aktivnostima na izradi zakonskih propisa u oblasti ugostiteljstva i boravišne takse, čijim donošenjem će se dodatno urediti oblast prijave gostiju i nadzora nad ovom oblašću. Srna Чланак Kreću pojačane kontrole privrednika u turizmu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Inspekcija u Srpskoj kontroliše privrednike u turizmu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Avg.2023

BANJALUKA - U Republici Srpskoj biće pojačan inspekcijski nadzor privrednih subjekata koji posluju u oblasti turizma, dogovoreno je na sastanku ministra trgovine i turizma Srpske Denisa Šulića sa predstavnicima Turističke organizacije, Republičke uprave za inspekcijske poslove i Poreske uprave.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.