Kreće proizvodnja oružja za Irak

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće proizvodnja oružja za Irak

Beograd -- Uplaćeni novac distribuiraće se fabrikama koje učestvuju u "poslu veka", vrednosti 235 miliona dolara - izvozu oružja za Irak.

"Srbija posle dugog niza godina izvozi u Irak naoružanje, kao i 20 aviona iz pančevačke Utve, čime tu fabriku stabilizujemo i nastavljamo sa dugogodišnjom tradicijom", izjavio je za Blic ministar odbrane Dragan Šutanovac. Šutanovac je naveo da će Srbija izvoziti u Irak pištolje, raznu municiju, balističku opremu, pancire, minobacače...
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je naveo da će godišnja proizvodnja pištolja u Zastavi biti rezervisana za izvoz u Irak, odnosno 17.000 pištolja, a 3.000 komada posebno obrađenih, koje će najviši državnici Iraka, predsednik i premijer, deliti kao poklone.

"To je najveći posao koji je naša vojna industrija ikada dobila. To je ogromna injekcija za odbrambenu industriju. Naše fabrike namenske industrije imaju odličnu perspektivu, i sve su spoljnotrgovinski opredeljene i direktno upumpavaju devize u Srbiju", navodi Šutanovac u izjavi za Blic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.