Kreće prodaja digitalnih proizvoda iz Srbije u Google prodavnici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće prodaja digitalnih proizvoda iz Srbije u Google prodavnici

Narodna banka Srbije je pozdravila danas početak pružanja usluge "Google Merchant Account" u Srbiji, koji omogućava da krene prodaja digitalnih proizvoda domaćih programera u prodavnici "Google Play Store".

Uvođenjem ove usluge za našu zemlju, domaćim programerima omogućeno je da se na "Google Play Store" platformi registruju kao "Trgovci", tj. da otvore "Google Merchant Account" putem koga bi na toj platformi prodavali svoje digitalne proizvode i aplikacije, kao i određene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodatne sadržaje u okviru tih aplikacija, na primer dodatke za igrice i slično, saopštila je NBS.

Centralna banka podseća na svoj doprinos uvođenju navedene usluge, time što je po obraćanju zastupnika kompanije Google odmah razmotrila platni aspekt ovog poslovnog modela i pronašla odgovarajuće rešenje za prenos novčanih sredstava između kupaca i prodavaca na platformi, koje je u skladu s propisima Srbije i ustaljenim modelom poslovanja kompanije Google od koje je jedino zavisio početak omogućavanja tih usluga.

NBS je na taj način, kako se navodi, još jednom podržala rad domaćih programera i njihov pristup svetskom tržištu, kao i razvoj IT sektora u našoj zemlji u celini.

"Imajući navedeno u vidu, pozivamo domaće programere i IT zajednicu da putem 'Google Play Store' platforme ponude svoje proizvode i ostvare profitabilan pristup svetskom tržištu digitalnih sadržaja", poručuju iz NBS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.