Kravčenko: Od 1. januara niža cena naftnih derivata

Izvor: Blic, 25.Dec.2010, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kravčenko: Od 1. januara niža cena naftnih derivata

BEOGRAD - Od 1. januara derivati nafte biće jeftiniji, izjavio je danas direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko.

"Ono što mogu da garantujem je da će od 1. januara prodajna cena biti niža, ali za benzinsku mrežu u celoj Srbiji mi (NIS) nismo odgovorni i to je zakon tržišta", rekao je Kravčenko za Radio-televiziju Srbije.

Kravčenko je rekao da je NIS spreman za otvaranje tržišta naftnih derivata.

"Smatram da je NIS u potpunosti spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za otvaranje tržišta. Mi smo već delimično modernizovali proizvodne kapacitete kako bismo postigli evropski kvalitet, a modernizovali smo i maloprodajnu mrežu", rekao je Kravčenko.

Komentarišući pitanje novinara da li NIS može da garantuje vozačima evropski kvalitet goriva, Kravčenko je rekao da, "dok se ne završi rekonstrukcija (rafinerije), nismo u mogućnosti da proizvodimo dovoljne količine".

Kako je naveo, modernizacija rafinerije u Pančevu će biti završena na vreme - do kraja 2012. što je rok predviđen sporazumom NIS i države.

"Taj rok ćemo u potpunosti poštovati. Sada su sve investicije usmerene ka tom cilju", kazao je Kravčenko.

On je rekao da se sada završavaju građevinski radovi, a sledeće godine počeće montaža opreme.

Prema njegovim rečima, NIS će, kao i druge kompanije, uvoziti i prodavati dodatne količine goriva iz uvoza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.