Kraljevina Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevina Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji

Kroz projekat "Norveška za vas", Kraljevina Norveška izdvojila je 500 hiljada evra u okviru javnog poziva za podršku zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju u nerazvijenim područjima. Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu organizacije za podršku poslovanju, zadužbine i fondacije registrovane u Srbiji, dok aktivnosti treba da budu sprovedene u jednoj od 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom. Poziv je otvoren do 8. marta 2020, a vrednost podrške >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << može da iznosi od 20.000 do 100 hiljada evra.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju ugroženih i marginalizovanih grupa kroz unapređenje poslovnog okruženja, tako što će lokalna preduzeća učiniti održivijim i konkurentnijim i zaposliti više mladih putem podrške koju pružaju korisničke organizacije.

Projektni predlozi mogu da obuhvate intervencije koje doprinose poboljšanju procesa proizvodnje i kvaliteta usluga ili proizvoda, širenju tržišta, uvođenju relevantnih standarda i dobijanju sertifikata, zapošljavanju mladih i unapređenju poslovnog okruženja na lokalnom nivou.

Korisnici projekata moraju biti građani gradova i opština uključenih u projekat "Norveška za vas".

Gotovinsko učešće podnosilaca predloga od deset odsto ukupnih prihvatljivih troškova obavezno je za projekte koje realizuju profitni subjekti.

U slučaju da se projekat realizuje u partnerstvu između profitnog i neprofitnog subjekta, učešće u podeli troškova je obavezno.

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta "Norveška za vas" www.norveskazavas.org.rs.

Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Užicu, a tačan raspored biće naknadno objavljen.

Projekat "Norveška za vas - Srbija" ima za cilj da doprinese ravnomernom društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja, posebno ranjivih i marginalizovanih grupa, podršku socijalnoj koheziji, unapređenje lokalne infrastrukture, podršku integracijama Republike Srbije u Evropsku uniju i jačanje informacione bezbednosti Vlade Republike Srbije.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 6,18 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norveška pomaže zapošljavanje mladih u Srbiji sa 500.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2020

Norveška je, kroz projekat "Norveška za vas", za ovu godinu izdvojila 500.000 evra u okviru javnog poziva za podršku zapošlјavanju mladih i socijalnom uklјučivanju u nerazvijenim područjima Srbije, saopštila je danas Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) koja sprovodi projekat...Predloge...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Za sufinansiranje populacione politike opštinama 650 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisaće javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020. godinu...Javni poziv biće raspisan na osnovu današnje Uredbe Vlade Srbije, a kojom se utvrđuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.