Krak Koridora 10 do kraja godine, čeka se amin na papiru

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krak Koridora 10 do kraja godine, čeka se amin na papiru

Ceo južni krak Koridora 10 će, prema očekivanjima Koridora Srbije, biti završen do kraja godine.

Međutim, za otvaranje deonica čekaće se potvrda tog preduzeća da je autoput potpuno bezbedan, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

"Sve dok ne budemo dobili od Koridora Srbije jasan znak da je sve bezbedno i da može biti pusteno u saobraćaj, mi to nećemo uraditi. Ono što su sada prognoze jeste da ćemo do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proći automobilom južnim krakom", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara tokom posete Kladovu.

Istakla je da je završetak Koridora 10 za to ministarstvo najvažniji infrastrukturni projekat i da se zato puno radi na njemu.

"Obavešteni smo od direktora Koridora Srbije da ćemo, kao što smo i najavili, do kraja godine proći automobilima južnim krakom do Makedonije", kazala je ministarka.

Kako je rekla, nisu pravljena velika otvaranja u prisustvu medija na Koridoru 10, na primer, kada je puštena prošle nedelje doenica Donji Neradovac - Srpska Kuća - Levosoje od gotovo 10 km, kao i ranije deonice Staničenje - Pirot i Prosek - Bancarevo od 9,5 km.

"Mnogo deonica je pušteno u toku 2018. na Koridoru 10", naglasila je Mihajlovićeva.

Ona je juče u Doljevcu rekla da će istočni krak Koridora 10, prema Bugarskoj, biti završen u prvom kvartalu 2019. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.