Krajovska grupa štiti ekonomske i političke intere

Izvor: Akter, 24.Apr.2015, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajovska grupa štiti ekonomske i političke intere

Premijer Rumunije Viktro Ponto najavio je formiranje "Krajovske grupe", čije su članice osnivači Rumunija, Srbija i Bugarske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je danas na trilateralnom sastanku sa predsednicima vlada Rumunije Viktorom Pontom i Bugarske Bojkom Borisovim u Krajovi, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima, saradnji u oblasti energetike i saobraćaja i formiranju "Krajovske grupe".

Ponta je, na završnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za novinare, najavio je formiranje "Krajovske grupe", čije su članice osnivači Rumunija, Srbija i Bugarska.

On je istakao da je na današnjem sastanku postignut ovaj dogovor koji će predstavljati temelje bolje saradnje i promovisanja ekonomskih, socijalnih i političkih interesa tri zemlje.

Otvoreni smo i za druge zemlje Zapadnog Balkana, jer ujedinjeni možemo postići mnogo više, rekao je Ponta i naglasio da Rumunija pruža punu podršku Srbiji na njenom evropskom putu.

Bugarska i Rumunija su osam godina članice Evropske unije i to je bila naša najvažnija odluka i najbolje političko rešenje. Zato podržavamo Srbiju da što pre postane član evropske porodice, jer je to najbolje za nju, ali i za naše dve zemlje, rekao je Ponta.

Znamo da je premijer Vučić odlučan da na ovom putu brzo napreduje i mi mu pružamo punu podršku, dodao je rumunski premijer.

Vučić je zahvalio rumunskom i bugarskom kolegi na podršci koju pružaju Srbiji na njenom evropskom putu i istakao da je sa njima razgovarao o saradnji u oblasti energetike, saobraćaja i infrastrukture.

Zajedno možemo mnogo da uradimo. Naše tri zemlje zajedno će najbolje moći da štite naše ekonomske i političke interese. Ovo je strateška teritorija na jugoistoku Evrope i uveren sam da će formiranje "Krajovske grupe" biti od istorijskog značaja, zaključio je Vučić.

Borisov je istakao da je današnja tema – saradnja na infrastrukturnim projektima, od najvećeg značaja za sve tri zemlje.

Želim da vidim autoput Bukurešt – Sofija – Beograd što pre. Želim da vidim što pre i brže pruge koje će nas voditi ka Turskoj. Ovi projekti su dobri ne samo za naše tri zemlje, već i za celu Evropu, naglasio je Borisov.

On je pozdravio odluku o formiranju "Krajovske grupe" i istakao da je za Bugarsku, Srbija najbolji komšija i da će bugarska vlada učiniti sve kako bi pomogla Srbiji da što pre završi pregovore i postane punopravna članica Evropske unije, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić, Ponta i Borisov: Formiranje Krajovske grupe

Izvor: Beta, 24.Apr.2015

BEOGRAD, 24. aprila 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je u petak u rumunskom gradu Krajovi na trilateralnom sastanku s predsednicima vlada Rumunije i Bugarske Viktorom Pontom i Bojkom Borisovim, s kojima je razgovarao o infrastrukturnim projektima, saradnji u oblasti energetike...

Nastavak na Beta...

Vučić najavio brzinsku rekonstrukciju Vlade

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2015, 14:11

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas rekonstrukciju vlade, ne precizirajući kada će se to dogoditi, ali je naglasio da će ona biti završena za jedan dan...Vučić je, na konferenciji za štampu naglasio da će se, kada bude rekonstrukcije Vlade, videti zašto nije zadovoljan nekim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.