Izvor: Capital.ba, 28.Mar.2024, 16:19

Kraj poslije 62 godine: Poletjeli posljednji avioni

BERLIN – Deutsche Post je suspendovao letove za isporuku domaćih pisama posle više od 62 godine. FOTO: DHL Posljednji avion sa poštom krenuo je rano jutros iz Berlina za Štutgart. Neposredno prije toga poleteli su avioni iz Hanovera, Minhena i Štutgarta. Ukupno su prevezli 1,5 miliona pisama teških 53 tone. Avioni se više neće koristiti za isporuku pisama jer pošta želi da smanji troškove i svoj ugljenični otisak. Avioni sa pismom prvi put su poletjeli 1961. godine. Njemačka pošta se decenijama oslanjala na letove jer je po zakonu trebalo da isporuči najmanje 80 odsto pošte sljedećeg radnog dana, ali je vladajuća koalicija koju predvodi kancelar Olaf Šolc promijenila Zakon o pošti i produžila rokove za dostavu. Avioni...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Posle šest decenija gasi se jedan posao: Prestaju da šalju pisma

Izvor: Blic, 28.Mar.2024

Dojče pošta (Deutsche Post) obustavila je od danas letove za isporuku domaćih pisama, nakon više od 62 godine, u cilju smanjivanja troškova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.