Kraj nemira

Izvor: B92, 16.Apr.2023, 09:22

Kraj nemira

Britanska kraljevska pošta i Sindikat radnika u oblasti komunikacija (CVU) postigli su dogovor o predloženom sporazumu o platama i uslovima zapošljavanja.

Taj dogovor će izvršni odbor sindikata dodatno razmotriti pre nego što ga izglasaju njegovi članovi, saopštile su dve strane u zajedničkoj izjavi.

Više od 110.000 zaposlenih Kraljevske pošte održalo je nekoliko štrajkova širom zemlje 2022. godine, pridruživši se tako radnicima niza sektora u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britaniji, od nastavnika do medicinskih sestara i železničara, koji su zahtevali veće plate kako bi se izborili sa rastućom inflacijom i pritiskom na životni standard.

Detalji dogovora, uključujući nivo bilo koje nagrade ili bonusa, nisu objavljeni, prenosi Rojters.

''Saopštenje o detaljnom sadržaju predloženog sporazuma biće objavljeno kada ga ratifikuje izvršni odbor sindikata'', navode Britanska kraljevska pošta i CVU i dodaju da se to očekuje sledeće nedelje.

Pročitajte više:

Počelo je: Očekuju se dosad neviđene smetnje FOTO

"Brutalno. Zlo. Nepravedno": Stotine radnika štrajkuju FOTO

Francuskoj prete još veći neredi? Makron potpisao zakon o penzijama

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.