Kotevski: Teroristi su napali policiju snajperima i granatama

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Maj.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kotevski: Teroristi su napali policiju snajperima i granatama

SKOPJE - Policijska akcija u Kumanovu je poduzeta kako bi se razbila velika naoružana teroristička grupa koja je planirala napade na državne institucije, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Makedonije Ivo Kotevski na izvanrednoj konferenciji za novinare povodom akcije snaga sigurnosti koja se od jutros provodi u Kumanovu, javljaju makedonski mediji.

On je odbio govoriti o žrtvama i povređenima, ali, kako je naveo, akcija je još uvijek u tijeku.

"Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dobijenih operativnih informacija, jutros je počela akcija protiv velike terorističke grupe koja je planirala napade na državne institucije. Teroristi su ilegalno ušli u Makedoniju iz susjedne države uz pomoć suradnika koji su im pomagali. Nadležni organi su uspjeli da ih lociraju u kućama u kojima su se skrivali u naselju Diva u Kumanovu. Riječ je o naoružanoj i dobro obučenoj grupi za borbu koja se suprotstavila specijalnim jedinicama pucnjima iz automatskog oružja, snajpera i granatama. Zbog specifičnosti terena, uskih ulica i kuća, policija radi po unaprijed formiranoj taktici i obavlja pretrese kuća u naselju“, rekao je Kotevski.

On je najavio više detalja o akciji u toku dana.

Portal Telegraf objavio je da su prodavaonice u Kumanovu uglavnom zatvorene, a građani uznemireni, te da se čuju povremeni pucnji, a nad Divljim naseljem u okolini tog grada se vije gust dim.

U jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe ljudi u Kumanovu, kako javljaju mediji, poginulo je tri policajca, a više njih povređeno.

U pogranični pojas sa Makedonijom, zbog incidenata u toj zemlji, upućene su dodatne policijske snage iz Srbije, a ministar Stefanović ide u bazu Žandarmerije Ristovac.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.