Izvor: B92, 24.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Obeštećenje za Vojvodinu

Beograd -- Vojvodina bi trebalo da dobije obeštećenje u slučaju da se "NIS" proda po dogovorenoj ceni od 400 miliona evra, kaže Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV-a.

On je, gostujući u emisiji "Poligraf" na TV B92, precizirao da razlozi za takav način prodaje nisu jasni, kao ni kada će i gde biti uloženo obećanih pola miliona evra investicija.

"Nismo protiv gasnog aranžmana, podržavamo izgradnju gasovoda 'Južni tok', ali je nedopustivo da se 51 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NIS-a proda za samo 400 miliona evra, koliko je, skoro, dato za Robne kuće 'Beograd'", rekao je Kostreš.

Za sada nije poznato ko je predložio da se većinski paket NIS-a proda za 400 miliona evra, a podsetimo, ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu je rekao da je takav predlog stigao upravo od srpske strane.

Poznato je da je za pripremu aranžamana sa Rusijom u decembru prošle godine bila zadužena radna grupa tadašnje Vlade Srbije u kojoj su bili premijer Koštunica, potpredsednik vlade Đelić i ministri finansija, energetike, ekonomije, trgovine i infrastukture.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.