Kostić: SANU nije politička institucija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: SANU nije politička institucija

Oni koji pretpostavljaju da je Srpska akademija nauka i umetnosti politička institucija zapravo greše, jer je Akademija primarno naučna i umetnička institucija, izjavio je za današnju Politiku predsednik SANU Vladimir Kostić.

"Naslovi osam odeljenja u SANU ne dozvoljavaju preterani izlet ni u šta drugo sem u nauku i umetnost. Na tom počiva identitet i dignitet Akademije", istakao je Kostić.

Upitan koje su to društvene, političke, ekonomske, naučne, vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i redovne okolnosti u kojima SANU treba da se oglasi, Kostić je rekao da pretpostavlja da među članovima Akademije postoji stav da Srbija treba da bude demokratska zemlja u kojoj će postojati izgrađene institucije, a ne moć pojedinca.

On je rekao i da Srbija treba da bude zemlja u kojoj će se prihvatati osnovni građanski postulat evropskog društva i država odgovorne socijalne pravde.

"Ako dođe do narušavanja tih bitnih elemenata, koji narušavaju vitalnosti i istorijski kontinuitet ovog naroda, Akademija će svakako umeti o tome da progovori", rekao je Kostić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Memorandum nije biblijski greh

Izvor: Politika, 22.Apr.2015, 08:17

Taj otuđeni i ukradeni dokument, koji Akademija nikada nije priznala, ostavio je tešku senku nad svima nama, ali – da li treba sedam generacija akademika da izumre da bi se to zaboravilo..„Reći nekome ko ima 62 godine da je mlad spada u domen cinizma. Ja sam, sem mog oca, koji je izuzetak, najstariji...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.