Kostić: Očekujem dozvolu za gradnju vetrenjača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2010, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: Očekujem dozvolu za gradnju vetrenjača

BEOGRAD - Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je da već dve godine čeka građevinsku dozvolu da počne posao sa vetrenjačama vredan 180 miliona evra i izrazio nadu da će je konačno dobiti u junu.

Kostić je za današnji beogradski Pres rekao da je za izgradnju jedne vetrenjače u Srbiji potrebno da investitor pribavi oko 26 različitih dozvola i dodao da država u ovoj oblasti zbog toga trenutno gubi milijardu evra.

"Uprkos tome što smo relativno brzo dobili saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva energetike, projekat iskorišćavanja energije vetra u Vršcu koji MK grupa radi sa italijanskim partnerom, već dve godine čeka građevinsku dozvolu. Nadamo se da Ä?emo dozvolu dobiti u junu", kazao je Kostić.

On je naveo da je partner MK grupe na ovom projektu renomirana italijanska kompanija Fintel enerdži grup, koja se bavi proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora, prevashodno energije vetra.

Kostić je dodao da projekat iskorišćavanja energije vetra u Vršcu vredi oko 180 miliona evra, od čega MK grupa investira blizu 90 miliona.

"Pri kraju smo druge faze razvoja velikog 'vetro-polja' u Vršcu, koje će brojati 39 vetrenjača ukupne snage 117 megavati", dodao je Kostić.

On je naveo i da se u drugim zemljama investitori ne susreću s takvim problemima i da u drugim zemljama lokalna administracija čini sve da privuče domaće investitore.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.