Kosor upozorava šefove banaka

Izvor: S media, 14.Feb.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor upozorava šefove banaka

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor okupiće ove sedmice šefove svih banaka u Hrvatskoj i upozoriti ih da snize sadašnje nerealno visoke kamate jer će vlada, u suprotnom, razmisliti o uvodjenju bankarskog poreza.

Prema pisanju lista Vjesnik, tema razgovora bi trebalo da bude upozorenje bankarima da počnu da spuštaju kamatne stope jer gradjani sve teže žive i otplaćuju rate kredita, a previsoke stope koče i ulagače i investicije.

Kosor zbog pastira i vode >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zaboravila na nelikvidnost

Premijerka Kosor će, prema Vjesnikovim saznanjima, upozoriti bankare da što pre počnu da spuštaju kamatne stope na sve vrste kredita ili će Hrvatska primeniti madjarski model, odnosno uvodjenje poreza na banke.

Do razgovora na tu temu dolazi nakon sastanka sa članovima Hrvatskog udruženja poslodavaca prošlog petka. Oni su se takodje žalili na poslovanje bankarskog sektora koji nije učinio ništa za privredu i gradjane, i pored odličnog poslovanja u 2010. godini, kada su ostvarili dobit pre oporezovanja u visini 4,6 milijardi kuna (621 miliona evra).

Prošlogodišnja dobit je gotovo 400 miliona kuna (54 miliona evra) viša nego godinu ranije, piše Vjesnik.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.