Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korporativizacija javnih preduzeća

Beograd -- Predrag Bubalo kaže da zahtev za podelu besplatnih akcija predstavlja manipulaciju ljudima koji su osiromašeni u tranziciji.

Ministar za privredu je, gostujući u emisiji Poligraf B92, naveo da će biti izvršena podela kapitala na akcije pre prodaje javnih preduzeća, a da će građani svoja prava ostvariti u skladu sa zakonima. Bubalo je naveo da će to pitanje biti rešeno do 2009. Podsetimo, sindikati su pokrenuli inicijativu da se odmah obezbedi besplatna podela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcija zaposlenima u javnim preduzećima.

"Nakon završetka privatizacije u realnom sektoru otpočećemo proces koji će se završiti tokom dve godine, kako je to i zamišljeno zakonom", kaže on.

"Ali, pošto javna preduzeća nemaju rok za privatizaciju, pošto bi to čekali jako dugo, vezaćemo sve za ono što se dešava sa društvenim kapitalom, tako da ćemo izvršiti korporativizaciju - dakle, podelu kapitala na akcije u javnim preduzećima, pre nego što ga prodamo. Pripremljen je zakon o Nacionalnom investicionom fondu, tako da građani ne moraju da brinu", rekao je Bubalo.

Ministar Bubalo je negirao navode da se Nacionalni investicioni plan koristi u predizborne svrhe i dodao da je taj plan kreiran posle privatizacije Mobtela, kada je Vlada smatrala da će ostati u punom mandatu. "Iz Nacionalnog investicionog plana 49 gradova će dobiti sredstva za razvoj industrijskih zona, a 90 odsto tog plana je infrastrukturno", kazao je Bubalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.