Korisnici mogu da otkažu ugovor s mobilnim operatorom u slučaju poskupljenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2021, 17:34

Korisnici mogu da otkažu ugovor s mobilnim operatorom u slučaju poskupljenja

Pretplatnik ima pravo da raskine ugovor s mobilnim operatorom koji jednostrano promeni cenu usluge i u tom slučaju nema obavezu da plati troškove raskida, saopštio je danas RATEL.

Pretplatnik to pravo stiče nakon što ga operator obavesti o poskupljenju, odnosno o izmeni ugovora koja bitno menja uslove na štetu korisnika.

Operator ima obavezu da najmanje mesec dana unapred obavesti korisnika o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i o pravu pretplatnika da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugovor raskine pre isteka perioda na koji je zaključen.

U slučaju da pretplatnik koji je opredeli za raskid ugovora želi da zadrži postojeći broj, on se može obratiti drugom operatoru sa zahtevom za prenos broja, a operator sa kojim je raskinuo ugovor je dužan da mu to omogući, navodi u saopštenju RATEL.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Razjašnjeno: Možete da raskinete ugovor bez dodatnog plaćanja

Izvor: B92, 19.Nov.2021

Pretplatnik ima pravo da raskine ugovor s mobilnim operatorom koji jednostrano promeni cenu usluge i u tom slučaju nema obavezu da plati troškove raskida...To je danas saopštila Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL)...Pretplatnik ovo pravo stiče nakon što ga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.