Koridor 11 prioritet Vlade Srbije

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 11 prioritet Vlade Srbije

Lajkovac -- U toku oktobra biće završeni razgovori sa zainteresovanim izvodjačima radova iz Kine, Azerbejžana i Turske o njihovom učešću na izgradnji Koridora 11.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da su izvođači radova iz te tri zemlje zainteresovani za deonice od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, u ukupnoj dužini od oko 50 kilometara, a vrednost radova je procenjena na oko 220 miliona evra.

Ističući da očekuje da će ceo tender za te dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deonice biti završen do kraja oktobra, ministar Mrkonjić je dodao da očekuje da će se i konzorcijumi domaćih preduzeća pojaviti na tom tenderu.

"Koridor 11 i dalje ostaje prioritet Vlade Srbije", naglasio je resorni ministar i napomenuo da je izuzetno zadovoljan napretkom radova na deonici Korodora 11 kod Lajkovca.

Govoreći o radovima na Koridoru 10, Mrkonjić je istakao da će do kraja godine biti završeno ukupno 160 kilometara autoputa i raspisani tenderi za preostale deonice, uz podsećanje da će celokupan Koridor 10 biti završen do kraja 2013. godine.

Mrkonjić je napomenuo da će sledeće nedelje biti rešen i problem oko Nibens grupe koja je bila izvođač radova na Koridoru 10, a u medjuvremenu je otišla u stečaj.

Tokom obilaska gradilišta u Nepričavi izvođači radova su ministra Mrkonjića upoznali sa planom da za 15-ak dana asfaltiraju deonicu autoputa od 3,8 kilometara, koja će imati pun profil sa četiri trake.

Izvođači radova su najavili da će čitava deonica tog dela autoputa na Koridoru 11, u dužini od 12,5 kilometara i sa oko 1,4 kilometara mostova, biti završena u aprilu naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.