Koreja er povećala profit 33 puta u prvom tromesečju

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koreja er" povećala profit 33 puta u prvom tromesečju

Najveći južnokorejski avioprevoznik, kompanija "Koreja er" je danas objavila da je njen oprerativni profit porastao više od 33 puta u prvom tromsečju ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, zahvaljujuhci povećanju potražnje za avionskim prevozom.

Operativni profit kompanije je za tri meseca do kraja marta skočio na 220,2 milijarde vona (197 miliona dolara), sa 6,6 milijardi vona u istom lanjskom periodu, zahvljujući jačanju vona i oporavku privrede, što >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je podstaklo putovanja u inostranstvo i vazdušni transport robe.

"Koreja er" nije saopštila neto profit kompanije, čija je prodaja porasla 15 odsto, na 2,59 biliona vona, sa 2,26 biliona u 2009.

Uspešnom tromesečnom rezultatu najviše su doprinela putovanja u Kinu i jugoistočnu Aziju, saopštila je kompanija.

Korejska nacionalna valuta ojačala je u proseku na 1.144 vona za dolar u prvom tromesečju ove godine, sa 1.414 vona u prethodnoj godini.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dobit JPMorgana skočila 55 odsto

Izvor: Capital.ba, 15.Apr.2010, 09:41

NJUJORK, Američka finansijska grupacija JPMorgan Chase zabilježila je kvartalnu dobit veću od očekivane, zahvaljujući višim prihodima od trgovanja. Kompanija iz New Yorka juče je objavila da je u prvom tromjesečju ostvarila neto profit od 3,33 milijarde dolara ili 74 centa po akciji, što predstavlja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.