Izvor: Blic, 18.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korać: Tražiću manje školarine

Korać: Tražiću manje školarine

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za društvene delatnosti Žarko Korać, smatra da su predložene cene školarina na fakultetima za sledeću godinu dosta visoke, i tvrdi da će se na sednici Vlade, na kojoj se bude raspravljalo o tome, zalagati da školarine ipak budu malo niže.

- Smatram da treba što većem broju ljudi dati šansu da studira, jer je u pitanju sudbina naše zemlje. Ukoliko su školarine previsoke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << postoji opasnost da će studirati većinom oni čiji roditelji imaju novca to da plate. Treba naći način da se taj mehanizam kompenzuje - tako što će, na primer, postojati neko ko će taj novac dati umesto onih koji studiranje sebi ne mogu da priušte. Problem je u tome što toga kod nas još uvek nema, a uveli smo samofinansiranje. Srećom, na našim fakultetima ostalo je dosta mesta za talentovane i vredne učenike čije će se školovanje finansirati iz budžeta Republike Srbije, a mesta za samofinansirajuće studente su ekstra mesta otvorena za one koji se, najverovatnije, ne bi ni upisali - kaže za 'Blic' Žarko Korać.

Da podsetimo, predložene školarine za buduće brucoše, koji će sami finansirati studiranje kreću se od 29.000 do 130.000 dinara. J. S.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.