Konzum gradi najveći soliter?

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzum gradi najveći soliter?

Zagreb -- Vlada Zagreba odobrila je inicijativu Konzuma i IGH-a za izgradnju poslovnih zgrada.

Ukoliko se projekat realizuje Konzumova poslovna zgrada mogla bi da postane najveća građevina u Zagrebu. U prostoru stambeno-poslovnog centra "Savica" moguće je graditi građevinu do visine od 140 metara, dok je parcela od samo 13.800 kvadratnih metara.

Prema narudžbini najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca Konzuma, koji je u vlasništvu "Agrokora" biznismena Ivice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Todorića, arhitektonska kompanija CPA izradila je program za javni konkurs za izradu rešenja tog stambeno-poslovnog centra, prema kojem bi se gradio poslovno-stambeni objekt na 39 nivoa ukupne površine 160 hiljada kvadrata.

Gradska vlada izašla je u susret i IGH-u, koji takođe želi da gradi novu poslovnu zgradu, koja će se graditi na osam hiljada kvadrata, dok bi građevinska površina bila 48.200 kvadratnih metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.