Konzum BiH planira otkup 18.000 tona domaćeg voća i povrća

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Jul.2016, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzum BiH planira otkup 18.000 tona domaćeg voća i povrća

SARAJEVO -  Konzum Bosne i Hercegovine sarađuje s više od 600 bosanskohercegovačkih dobavljača, a u ovoj godini planiran je otkup 18.000 tona domaćeg voća i povrća.

Danas je u suradnji s kompanijom koja se bavi proizvodnjom voća i povrća "Bh Food" nagradio kupce s 2.000 kilograma organskih krastavaca.

Kako je u ime kompanije "Bh Food" kazao Senad Blekić krastavac se uzgaja kao bilo koja druga povrtna kultura, ali u ovom slučaju to podrazumijeva bez upotrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bilo kakvih hemijskih preparata za zaštitu ili prihranu.

- Biljka se mora pratiti u svim fazama svog razvoja i imati kontrolirane uvjete odnosno najoptimalnije za što bolji rod i okus ploda - pojasnio je Blekić.

Dodao je da je saradnja s Konzumom iznimno značajna za ovu kompaniju zbog podrške koju imaju za razvoj njihovog asortimana, prenosi MITA Group.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.