Konzorcijum Verano - Rimini odustao od Sajma

Izvor: Blic, Tanjug, 11.Avg.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzorcijum "Verano" - "Rimini" odustao od Sajma

Konzorcijum "Rimini"-"Verano" odustao je od kupovine "Beogradskog sajma", saopšteno je iz Agencije za privatizaciju.

"Jedini ponuđač na tenderu za prodaju Beogradskog sajma, Konzorcijum Rimini Fiera i Verano Motors dostavio je danas Agenciji za privatizaciju pisano izjašnjenje da ne prihvata uslove iz Odluke Tenderske komisije i ulazak u pregovore, odnosno da nije spreman da poveća ponuđenu cenu na iznos od 40 miliona evra", saopštila je Agencija za privatizaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Shodno zakonskim odredbama, tenderska komisija će tender za prodaju 70 odsto društvenog kapitala DP "Beogradski sajam" proglasiti neuspelim, navela je Agencija.

Konzorcijum kompanija "Verano Motors" i "Rimini", jedini je konkurisao na tenderu za kupovinu Sajma, ponudivši cenu od 1,835 miliona evra za kapital, ali je ta ponuda bila neprihvatljiva za Ministarstvo ekonomije i grad Beograd. Danas je prethodno iz Agencije saopšteno da je konzorcijumu Komisija za pregovore Ministarstva dala rok do 14. avgusta, ali je ipak ponuđač odlučio da danas 'preseče' i saopšti da odustaje od kupovine.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić ranije je izjavio da će, ako konzorcijum ne prihvati ponudu, tender biti poništen, a Sajam neće ostati društveno vlasništvo već će biti podržavljen. Kapital Beogradskog sajma procenjen je na 20,5 miliona evra, a očekivanja su bila da ponuđena cena bude približna tom iznosu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.