Kontrola ugostiteljskih objekata pred Novu godinu

Izvor: Capital.ba, 29.Dec.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontrola ugostiteljskih objekata pred Novu godinu

SARAJEVO,  Poreska uprava Federacije BiH /FBiH/ će pred nastupajuće novogodišnje praznike izvršiti kontrolu ugostiteljskih objekata na području FBiH u kojima se izvodi muzika uživo. U toku inspekcijskog nadzora predmet kontrole biće evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima i kontrola ugovora o autorskom djelu zaključenih između organizatora estradnog programa i izvođača u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH. U toku kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << posebno će biti vršena provjera da li su ugovoreni iznosi autorskih honorara realno prijavljeni. Takođe, predmet kontrole biće obračunate i uplaćene komunalne takse za izvođenje muzike uživo, u skladu sa kantonalnim zakonima. U slučajevima postojanja sumnje u tačnost iskazanih autorskih honorara nadležni Odsjek za istražne i obavještajne radnje pozivaće organizatore i izvođače estradnog programa zbog davanja izjava o visini isplaćenih honorara i preduzimanja određenih aktivnosti. Ukoliko budu utvrđene nepravilnosti Poreska uprava Federacije BiH će kod organizatora estradnog programa provesti nadzor nad zakonitošću poslovanja. Srna

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kontrola ugostiteljskih objekata pred novu godinu

Izvor: Cafe.ba, 29.Dec.2015

SARAJEVO - Poreska uprava Federacije BiH FBiH će pred nastupajuće novogodišnje praznike izvršiti kontrolu ugostiteljskih objekata na području FBiH u kojima se izvodi muzika uživo.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.