Izvor: B92, 21.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultacije Svetska banka-Srbija

Beograd -- Predstavnici Svetske banke počeli su konsultacije o narednom četvorogodišnjem programu za Srbiju.

U dvodnevnoj poseti Srbiji je regionalna direktorka Svetske banke Orsalija Kalancopulos, koja je tokom susreta s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom konstatovala veliki napredak Srbije u oblasti privrednog poslovanja, finansijskoj i fiskalnoj politici i u privatizaciji.

Program podrške Svetske banke Srbiji završava se krajem juna naredne godine, a bivši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Pitić za B92 ocenjuje da nema razloga da ta finansijska organizacija okonča pomoć Srbiji.

"Idemo tempom koji ima prednosti i mane, znak pitanja postavlja se kod procesa restrukturiranja javnih preduzeća i kod žarišta inflacije na dugi rok", kaže on.

"Imamo situaciju koja u Srbiji tek na dugi rok treba da donese boljitak, posebno na polju konkurentnosti srpske privrede, što je jedan od najvećih problema. Tu je i problem nezaposlenosti", navodi on.

"Sve međunarodne institucije uvažavaju te probleme, kao i napredak koji je do sada napravljen", kaže Pitić.

Osim s predstavnicima vlasti, Orsalija Kalancopulos će se sastati s predstavnicima različitih političkih partija, kako bi čula njihovo viđenje budućeg angažovanja Svetske banke u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.