Konkurs za proizvodjače hrane otvoren još sedam dana

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za proizvodjače hrane otvoren još sedam dana

Američka agencije za pomoć i razvoj (USAID) podsetila je danas da do 1. marta traje konkurs za učešće u programu podrške agrobiznisu radi podsticanja uvodjenja i sertifikacije primene medjunarodnih standarda u proizvodnji hrane.

Program obuhvata standarde GlobalGAP, ISO 14001, ISO 22000, Organic, IFS i BRC i to za proizvodjače u sektorima voće, povrće, stočarstvo, mlekarstvo, pečurke, lekovito i aromatično bilje.

Podrška USAID Agrobiznis projekta, u vidu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stručne i finansijske pomoći, namenjena je privrednim društvima, poljoprivrednim zadrugama i poljoprivrednim proizvodjačima sa većim obimom proizvodnje.

Primena standarda doprinosi povećanju kvaliteta i konkurentnosti domaćih proizvoda, što olakšava njihov plasman na sve zahtevnijem evropskom i svetskom tržištu, ističe se u saopštenju USAID-a.

Proizvodjači zainteresovani za uvodjenje i sertifikaciju pomenutih standarda treba da se jave najbližoj regionalnoj kancelariji USAID Agribiznis projekta u Beogradu, Čačku i Novom Sadu ili da na Internet adresi http://www.agrobiznis.net/serbian/31/nabavke i preuzmu detaljan opis programa i prijavne obrasce, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.