Izvor: B92, 06.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi

Beograd -- Ekspert radne grupe za liberalizaciju trgovine i necarinske barijere Pakta za stabilnost Jugistočne Evrope Per Vikman izjavio je da je formiranje zone slobodne trgovine u regionu Jugoistočne Evrope preduslov za pristupanje pregovorima o stabilizaciji i asocijaciji sa Evropskom unijom. Vikmen je na otvaranju druge regionalne konferencije o slobodnoj trgovini u Jugoistočnoj Evropi rekao da postoje tri grupe pitanja od velike važnosti, a koje sedam zemalja regiona moraju da prihvate. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Morate identifikovati glavne ciljeve koji se odnose na primenu 21 sporazuma koje su zemlje potpisale, usklađivanje propisa sa Svetskom trgovinskom organizacijom i EU, korist, ekonomsku i političku, koju će zemlje imati ostvarivanjem tih ciljeva, i izazove koji će se postavljati u postizanju tih ciljeva", rekao je Vikman.

Predsednik Privredne komore Srbije Radoslav Veselinović je rekao da je Vlada opredeljena za sprovođenje dinamičnih reformi, za ubrzanu privatizaciju, stvaranje uslova koji će doprineti povećanju direktnih investicija i putu ka EU.

Glavni cilj konferencije je, prema rečima predstavnika Ministarstva inostranih poslova Jelene Baćević, razgovor o pitanjima koja utiču na trgovinski razvoj Jugoistočnoj Evropi i identifikacija aktivnosti na prevazilaženju prepreka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.