Kondić: Osvojiti Ameriku nije laka stvar, ali radimo na tome

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Maj.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kondić: Osvojiti Ameriku nije laka stvar, ali radimo na tome

BEOGRAD - Direktor Air Serbije Dane Kondić govorio je u intervjuu za B92 o tome zašto je suspendovan let za Abu Dhabi, ali i zašto letimo za New York iako se ne isplati.

"Kao odgovoran menadžment odlučili smo da suspendujemo let za Abu Dhabi, pre svega jer gledamo koje su destinacije najjeftinije, ali i zbog cena goriva koje je poskupelo 50 odsto u odnosu na pre tri-četiri meseca“, kaže Kondić.

Kao još jedan razlog navodi i petogodišnji plan kompanije koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << moraju da osveže i u skladu sa cenom goriva.

Na pitanje zašto je let za New York neprofitabilan, Kondić kaže:

"Krenuli smo od nule, brend nije bio poznat i morali smo da vidimo kako da osvojimo deo kolača. Kao maloj kompaniji, potrebno nam je mnogo investicija ne samo u relaciju nego i prodajnu mrežu“, priča Kondić.

"Da budemo realni, ljudi tamo ne znaju za Srbiju, osim dijaspore, ali ne možemo samo na nju da se oslonimo, iako je popunjenost 70 odsto. Osvojiti Ameriku nije laka stvar, ali radimo na tome“, kaže Kondić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.