Končar donira milijun i pol kuna za Vodotoranj

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Apr.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Končar donira milijun i pol kuna za Vodotoranj

ZAGREB - Jednokratni iznos od 1,5 milijun kuna Končar Elektroindustrija donirat će za obnovu vukovarskog Vodotornja ako takav jednoglasni prijedlog Uprave i Nadzornog odbora kompanije podrže i vlasnici na skupštini. Predsjednik Uprave Končara Darinko Bago objasnio je da ovako izdašnu donaciju tvrtka kojoj je na čelu daje jer Vukovar smatra hrvatskom Masadom, a tvrdi da mu nije bila namjera reklamirati se.

Novac bi se trebao isplatiti iz prošlogodišnje ukupno ostvarene neto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dobiti od 62,4 milijuna kuna. Končarevcima ovo nije prva takva intervencija jer su pomogli i značajna sredstva odvojili tijekom velikih poplava u Hrvatskoj.

- Nije nam cilj bio reklamirati se. Obavijestili smo gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu i rekli mu kako planiramo donirati ta sredstva, ali se s tim i ne reklamirati, jasna je stava oko donacije predsjednik Uprave Končara EI Darinko Bago.

Hrvatska ima malo više od četvrtine dionica Končara, a Vlada razmatra prodaju tog udjela za oko 400 milijuna kuna.

U Upravi ove kompanije vukovarski Vodotoranj smatraju spomenikom, ali ne muzejem ili nekom tomu sličnom objektu o čemu se treba na određeni način skrbiti Ministarstvo kulture. Doživljavaju ga kao objekt koji bi trebao biti kombinacija spomenika s komercijalnim elementima pa im se učinilo zgodnim podržati njegovu obnovu za koju je potrebno ukupno oko 20 milijuna kuna.

- Kako se radi o značajnim sredstvima naših vlasnika, uvrstili smo to kao točku dnevnog reda na skupštinu. Nadamo se kako će ona dati suglasnost. Željeli smo da to ne bude samo odluka Uprave i NO koju smo jednoglasno podržali, nego i stav vlasnika, objašnjava namjeru prvi čovjek ove kompanije koja planira polovicu prošlogodišnje dobiti kroz dividendu od 12 kuna po dionici isplatiti dioničarima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.