Konačno započela rekonstrukcija simbola za gužve FOTO

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 09:44

Konačno započela rekonstrukcija "simbola za gužve" FOTO

Počela je rekonstrukcija pribojske ulice.

Saobraćajnica koja je u Priboju žila kucavica, a zbog nepovljne konfiguracije terena već decenijama je i simbol za gužve jer je su se na njoj dva putnička vozila jedva mimiolazila, konačno će biti rekonstruisana.

"Širina puta biće 5,5 metara plus pešačka staza 1,25 metara. Na najrizičnijoj deonici, umesto podzide, biće ugrađeno 287 šipova dužine 14 metara, a sve bi trebali da završimo i pre predviđenog roka", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je za RINU Vladan Stamenić, direktor JP "Putevi Užice".

Rekonstrukcija puta prema Bolnici je od velikog značaja za sve građane opštine Priboj, jer je u pitanju jedina saobraćajnica do pribojskih zdravstvnih ustanova, čime će se omogućiti realizacija, već planiranih, možda i važnijih projekata.

"Ovo je veliki dan za opštinu Priboj i sve njene građane, jer se rešava jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekta, ne po finansijama, koje nisu male. U pitanju je oko četri miliona evra, jer se trajno rešava put do pribojskih zdravstvenih ustanova, a time se stvaraju i mogućnosti za rekonstrukciju Bolnice i Doma zdravlja", rekao je Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj.

Iako je u pitanju svega 1.600 metara puta, posao rekonstrukcije je građevinski veoma zahtevan, i traži mnogo ulaganja, pa je na inicijativu lokalne smouprave u pomoć pritekla država, koja je i obezbedila sredstva u svom budžetu. Vrednost radova je 470 miliona dinara, a poslovi su povereni renomiranoj firmi – JP Putevi Užice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.