Komšije ukidaju porez na poljoprivredno zemljište

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 17:47

Komšije ukidaju porez na poljoprivredno zemljište

Mađarski parlament nedavno je zakonom zabranio naplatu poreza na poljoprivredno zemljište, izvestili su mađarski mediji.

Od 1. septembra stupa na snagu izmena Zakona o lokalnim porezima iz 1990. godine, prema kojoj opštine više ne mogu da naplaćuju ove dažbine na poljoprivredno zemljište, vlasništvo nad njim kao ni imovinska prava koja su upisana na njega.

Udruženje mađarskih poljoprivrednih saveza i zadruga, Nacionalna poljoprivredna komora (NPK) zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su delovali na ukidanju ovog nameta, a njihovu peticiju potpisalo je više od 120.000 ljudi.

Predlog amandmana su parlamentu zajednički podneli ministar poljoprivrede, glavni savetnik premijera, prvi čovek NPK, kao i predsednik Udruženja mađarskih poljoprivrednih sindikata i zadruga.

Vlada Mađarske je i pre donošenja izmene zakona podržala ovaj priedlog, prenosi Politika.

Nadležni su rekli da bi oporezivanje oduzelo resurse sektoru, a porez na zemljište bi imao efekat na cenu hrane, što bi osetio ceo narod.

Kako kažu, štite interese mađarskih poljoprivrednika i kod kuće i u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.