Komšije postigle dogovor o nuklearnoj elektrani: Evo još koliko će raditi

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 19:21

Komšije postigle dogovor o nuklearnoj elektrani: Evo još koliko će raditi

Zagreb -- Slovenija i Hrvatska potvrdile su danas revidirane programe za zatvaranje nuklearne elektrane Krško i skladištenje otpada.

Ovo je odlučeno na sednici međuvladine komisije za upravljanje elektranom u zajedničkom vlasništvu.

Revidirane programe ranije su potvrdile slovenačka vlada i hrvatski parlament i odražavaju odluku o produženju rada postrojenja za 20 godina nakon prvobitno planiranog gašenja 2023. godine i odluku da će svaka zemlja izgraditi svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skladište za otpad, prenela je STA.

"Veoma sam zadovoljan što su nakon dužeg vremena dve zemlje konačno izvršile obavezu iz međuvladinog programa i potvrdile treću reviziju... Programi su ključni za očuvanje odličnog i sigurnog rada elektrane", izjavio je slovenački ministar infrastrukture Jernej Vrtovec.

Zadovoljstvo je izrazio i hrvatski ministar energetike Tomislav Ćorić.

"Drago mi je što smo uspešno okončali ovaj dug proces", rekao je Ćorić, prenelo je slovenačko Ministarstvo za infrastrukturu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOVI DOGOVOR O NUKLEARKI U KOMŠILUKU Šta su u razgovorima potvrdile Hrvatska i Slovenija

Izvor: Blic, 15.Jul.2020, 09:23

Slovenija i Hrvatska potvrdile su danas revidirane programe za zatvaranje nuklearne elektrane Krško i skladištenje otpada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.