Komšije: Rušimo tabue o lenjosti; Crnogorci rade najviše? VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 13:21

Komšije: "Rušimo tabue o lenjosti"; Crnogorci rade najviše? VIDEO

Podgorica -- Od svih evropskih zemalja, najviše se radi u Crnoj Gori i to 44,5 sati nedeljno, podaci su evropskog statističkog zavoda Evrostata.

Podaci pokazuju da je broj radnih sati u Crnoj Gori povećan tokom pandemije koja je celu evropsku ekonomiju snažno uzdrmala prošle godine.

Zanimljivo je da prvih deset "najradnijih nacija" pretežno čine balkanske zemlje. Na drugom mestu je Srbija, gde se prosečno radi 42,6 sati nedeljno, a više od 40 sati tokom nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rade još Grci, 41,4 sati, preneo je portal Investitor.

Slede Makedonci (39,6 sati), Bugari, Poljaci i Slovenci (po 39,1 sat sedmično), Rumuni (38,9 sati), Slovaci (38,8) i Hrvati (37,9 sati).

Prema podacima Evrostata, u Nemačkoj se prosečno tokom radne sedmice radi 34,2 sata, u Francuskoj 36,3, Italiji 35,6 a u Španiji 36,4 sati.

U sledećem videu pogledajte statistiku kroz prethodne godine:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

CRNOGORCI RUŠE TABU Prema podacima Evrostata Crnogorci rade NAJVIŠE u Evropi, Srbi na drugom mestu (VIDEO)

Izvor: Blic, 10.Apr.2021

Od svih evropskih zemalja, najviše se radi u Crnoj Gori i to 44,5 sati nedeljno. Podaci Evrostata pokazuju da je broj radnih sati u Crnoj Gori povećan tokom pandemije koja je celu evropsku ekonomiju snažno uzdrmala prošle godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.