Izvor: Capital.ba, 02.Jul.2023, 11:10

Kompanija debelo nagrađuje radnike: Uslov-djeca

PEKING – Zanimljiva ideja dolazi iz kineske kompanije Trip.com, jedne od najvećih svjetskih online putničkih agencija, a tiče se oko 32.000 radnika i njihove buduće djece. FOTO: Pixabay Naime, kako bi ih podstakla da rade na širenju porodice, kompanija uvodi nove subvencije za brigu o djeci u vrednosti od milijardu juana ili 138 miliona američkih dolara, prenosi Poslovni dnevnik. Radnici s minimalno tri godine staža u Trip.com dobiće godišnji bonus od 1.376 dolara za svako novorođeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dijete svake godine od djetetovog prvog rođendana do njegove pete godine. “Kroz uvođenje ove beneficije za brigu o djeci, cilj nam je da pružimo finansijsku potporu koja će podstaknuti naše radnike da osnuju ili povećaju porodice bez ugrožavanja profesionalnih ciljeva i postignuća”, rekao je izvršni predsjednik Trip.com Džejms Lijang za CNN. Ta najava slijedi slične inicijative manjih kineskih kompanija i dolazi u trenutku kada se zemlja suočava s demografskom krizom. Naime, stanovništvo Kine smanjilo se 2022. prvi put u više od 60 godina, sa samo 6,77 rođenih na 1.000 ljudi – što je najniža stopa nataliteta od osnivanja komunističke Kine 1949. Zbog toga više nije najmnogoljudnija zemlja svijeta već gleda u leđa Indiji, koja ima tri miliona stanovnika više ili njih milijardu i 429 miliona. Iako je Peking 2015. ukinuo decenijama dugu politiku “jednog deteta”, dopuštajući bračnim parovima da imaju dvoje dece, nacionalna stopa nataliteta nastavila je da pada. b92 Чланак Kompanija debelo nagrađuje radnike: Uslov-djeca се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kineska kompanija plaća radnicima da imaju što više dece

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2023

Jedna od najvećih svetskih onlajn turističkih agencija, kineski Trip.com, uvodi subvencije za brigu o deci u vrednosti od 138 miliona dolara kako bi podstakla 32.000 zaposlenih da imaju više dece.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.