Kompanija MK Fintel Wind pustila u rad treći vetropark u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija MK Fintel Wind pustila u rad treći vetropark u Srbiji

Kompanija MK Fintel Wind danas je pustila u rad svoj treći i najveći vetropark u Srbiji, "Košava" u Izbištu kod Vršca, ukupne instalisane snage 69 megavata, koji može da proizvodi struju koja će zadovoljiti potrebe 45.000 domaćinstava.

"Sa distance od gotovo decenije, shvatamo da smo, napravivši pionirske korake u projekte izgradnje vetroparkova, odigrali važnu ulogu u jačanju svesti lokalne i regionalne javnosti o tome koliko su, za budućnost važni održivi izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << energije", rekao je izvršni direktor kompanije MK Fintel Wind, Ticijano Đovaneti (Tiziano Giovannetti).

On je dodao da sa ukupnom investicijom od 118 miliona evra, vetropark Košava predstavlja krunu dosadašnjih investicija.

"Ne stajemo ovde. Naš sledeći korak je druga faza izgradnje ovog vetroparka. Imamo velike planove, a uz kontinuiranu podršku partnera iz vladinog i korporativnog sektora ostvarićemo zajednički cilj da ovu oblast bogatu snagom vetra postavimo na zelene mape sveta", rekao je Đovaneti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.