Kompanija Kentkart: Šef kabineta gradonačelnika ponudio nam namešten tender

Izvor: Beta, 11.Apr.2023, 13:47

Kompanija Kentkart: Šef kabineta gradonačelnika ponudio nam namešten tender

Direktor kompanije Kentkart, koja upravlja sistemom naplate karata u javnom prevozu Beograda Veljko Vlahović izjavio je danas da je šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović ponudio predstavnicima te firme da će im "namestiti" tender za novi posao, ako pristanu na sporazumni raskid ugovora."Milanović je na sastanku 9. marta ponudio da će namestiti, centrirati, buduću javnu nabavku ako pristanemo na raskid ugovora, a u suprotnom ulazimo u rat", rekao je Vlahović.On je na konferenciji za medije, povodom najave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će 13. aprila odbornicima Skupštine predložiti raskid ugovora sa tom kompanijom, rekao da se navedeni razlozi menjaju, od toga da više ne postoji javni interes, do zamerki da kompanija ne ispunjava ugovorne obaveze.Vlahović je rekao da ni on, ni njegove kolege nikada do sada nisu dobili takvu nezakonitu ponudu i da nije reč o nepostojanju javnog interesa, "nego o ličnom interesu pojedinaca iz gradske vlasti"."Ovu ponudu tumačimo kao klasičnu ucenu, a ne kao ponudu za sporazumni raskid ugovora", rekao je Vlahović.Ugovor o javno-privatnom partnerstvu izmedju Grada Beograda i Kentkarta predvidja, prema njegovim rečima, da rizik ostvarenih prihoda od prevoza snosi Grad jer uredjuje tarifni sistem, odredjuje područje primene, vrste karata, cene i svega ostalog.Kako je rekao ne stoji ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pokret SRCE: Šapićevi eksperimenti na štetu građana

Izvor: Danas, 12.Apr.2023, 10:34

Pokret Srbija centar - SRCE ocenio je danas, povodom najave novog sistema naplate gradskog prevoza, da su protivzakoniti eksperimenti gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na štetu Beograda i njegovih građana.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.