Kompanija Dizni preuzima Marvel entertejment

Izvor: S media, 01.Sep.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija "Dizni" preuzima "Marvel entertejment"

Vodeći svetski lider na polju porodične zabave, kompanija "Volt Dizni" pristala je da preuzme "Marvel entertejment" i njihov portfolio od preko pet hiljada likova, saopštio je danas domaći distributer filmova "Taramaunt".

Preuzimanje naglašava "Diznijev" strategijski fokus na kvalitetan sadržaj, tehnologijsku inovaciju i internacionalno širenje, kako bi se izgradila dugoročna vrednost za akcionare.

Akcionari "Marvela" će za svaku akciju dobiti 30 dolara i 0.745 >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << akcija kompanije "Volt Dizni".

Transakciju su odobrili nadzorni odbori obe firme, a saglasnost još treba da daju akcionari "Marvela" i antimonopolski ogani.

Ova transakcija će kombinovati "Marvelov" jak globalni brend i svetski poznatu bazu likova, koja uključuje Ajron mena, Spajdermena, Fantastičnu četvorku i Torna sa Diznijevim kreativnim veštinama, nenadmašnim globalnim portfoliom za zabavu i poslovnom strukturom koja maksimizira vrednost kreativnog poseda, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.