Izvor: B92, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija ostaje pri oceni o "Delti"

Beograd -- Komisija za zaštitu konkurencije ostaje i dalje pri svojoj oceni da je kompanija "Delta" monopolista na tržištu.

Komisija ostaje pri svom stavu, bez obzira na saopštenje Republičkog zavoda za statistiku koji tumači da, po njihovim podacima, to nije slučaj.

Kako je izjavila predsednica Komisije Dijana Marković-Bajalović, statistički podaci, koje je delom koristila i sama Komisija, irelevantni su za procenu da li je neko monopolista ili nije jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to procenjuje po drugim parametrima koji će biti sutra objavljeni u saopštenju Komisije.

Prema statističkim podacima "Delta Maksi" je u prvoj polovini godine imao učešće na tržištu Srbije od 17,2 odsto, a 32,5 odsto na tržištu Beograda, dok se prema zakonskim propisima monopolistom smatra onaj ko pokriva više od 40 odsto tržišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.