Komisija odobrila: Srbijagas preuzima 79,29 odsto udela u Bijeljina-Gasu

Izvor: B92, 13.Avg.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija odobrila: Srbijagas preuzima 79,29 odsto udela u Bijeljina-Gasu

Novi Sad -- Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je da JP Srbijagas preuzimanjem 79,29 odsto udela preuzme kontrolu nad firmom Bijeljina-Gas iz BiH.

Do ovog preuzimanja dolazi na osnovu presude Privrednog suda u Novom Sadu koja je priznata rešenjem Okružnog suda u Bijeljini, a firma Bijeljina-Gas nije prisutna na tržištima prirodnog gasa u Srbiji, konstatovala je Komisija za zaštitu konkurencije.

Manjinski udeo u bijeljinskoj firmi od 20,71 odsto kapitala ostaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vlasništvu Grada Bijeljine.

Kako se navodi u rešenju, zavisna društva Srbijagasa u Srbiji su firma Prirodni gas iz Pančeva, Gas Bečej, HIP Azotara i Specijalna luka iz Pančeva, MSK i Toza Marković iz Kikinde, Transportgas Srbija i Distribucijagas Srbija iz Novog Sada - u kojima se vlasništvo Srbijagasa kreće od 66,1 odsto do 100 posto udela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobreno da "Srbijagas preuzme kontrolu nad "Bijeljina-gasom"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2019

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je da Javno preduzeće "Srbijagas" preuzimanjem 79,29 odsto udela stekne neposrednu individualnu kontrolu nad firmom "Bijeljina-Gas" iz Bosne i Hercegovine, objavila je Komisija...Do ovog preuzimanja dolazi na osnovu presude Privrednog suda u Novom Sadu koja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.