Komiko ne odustaje od rafinerije

Izvor: B92, Beta, 15.Mar.2010, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komiko ne odustaje od rafinerije

Beograd -- Kompanija "Komiko oil" će razmotriti izgradnju rafinerije nafte u Požarevcu ili Kovinu ukoliko Smederevo odbije taj projekat.

Zamenik direktora te kompanije Radomir Radivojević je kazao da bi Skupština Grada Smederava sutra trebalo da odluči o raspisivanju referenduma na kojem bi građani odlučili da li podržavaju izgradnju rafinerije, u koju "Komiko oil" namerava da uloži 250 miliona dolara.

Radivojević je podsetio da je „Komiko oil", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ćerka firma kompanije „Komiko oversiz" registrovane u Holandiji, ponudila 4,25 miliona dolara za zakup 115 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, na kojima namerava da izgradi modernu rafineriju nafte. "Ta investicija će pokrenuti i ostale srpske privrednike i zaposliti direktno više stotina ljudi, a indirektno oko 3.000 ljudi", najavio je on.

Prema njegovim rečima, u toj rafineriji bi se dnevno prerađivalo sto hiljada barela sirove nafte poreklom iz Nigerije i proizvodili evrodizel, benzin od 100 oktana, kerozin i tečni naftni gas po evropskim standardima.

Konzorcijum „Komiko oversiz", naveo je Radivojević, čine američke kompanije „Bejzik ekvipment", koja proizvodi opremu za rafinerije, investiciona banka „Brajan Meri" i „Global gas" koji se bavi istraživanjem i proizvodnjom nafte.

On je naveo da projekat rafinerije pravi Saobraćajni institut CIP iz Beograda i da bi Vlada Srbije na sednici u četvrtak, 18. Marta trebalo da donese odluku o izradi plana prostornog planiranja posebne namene za regulisanje lokacije na kojoj će biti rafinerija.

Radivojević je kazao i da će kompanija „Komiko oil", registrovana u Srbiji, nakon potpisivanja ugovora o zakupu zemljišta u Smederevu u roku od sedam dana dostaviti dodatnu dokumentaciju i bankarsku garanciju Ministarstvu energetike Srbije za energetsku dozvolu.

Zamenik direktora "Komiko oila" Radomir Radivojević kazao je i da očekuju da se u naredna dva meseca razgovore sa ruskim Gaspromom o saradnji na tržištu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Comiko Oil ne odustaje od rafinerije u Srbiji

Izvor: EMportal, 15.Mar.2010

Ako Opština Smederevo odbije projekat kompanije Comiko Oil o gradnji rafinerije, ta kompanija će razmotriti ponude Požarevca i Kovina, koji su takođe ponudili lokaciju za gradnju rafinerije, rekao je na konferenciji za novinare Radomir Radivojević, zamenik generalnog direktora Comiko Oila.

Nastavak na EMportal...

Vlada odlučuje o rafineriji

Izvor: Kurir, 16.Mar.2010, 06:39

BEOGRAD - Zamenik direktora kompanije „Komiko oil“ Radomir Radivojević izjavio je danas da će Vlada Srbije na sednici u četvrtak doneti odluku o izradi plana prostornog planiranja posebne namene za izgradnju rafinerije nafte u Smederevu i izrazio očekivanje da će za tri meseca Skupština Smedereva...

Nastavak na Kurir...

Comico Oil ne odustaje od rafinerije nafte u Srbiji

Izvor: AutoBrief.com, 16.Mar.2010

Kompanija "Comico Oil" će razmotriti izgradnju rafinerije nafte u Požarevcu ili Kovinu ukoliko Smederevo odbije taj projekat, izjavio je zamenik direktora te kompanije Radomir Radivojević. Radivojević je na konferenciji za novinare kazao da ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.