Komercijalni ugovor za Beograd na vodi

Izvor: GdeInvestirati.com, 15.Mar.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komercijalni ugovor za Beograd na vodi

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će ugovor za projekat Beograd na vodi biti potpisan u nekoliko narednih nedelja a detalji ugovora biće transparentni.

Gradonačelnik je objasnio da je u pitanju komercijalni ugovor vredan oko 3,5 milijardi evra, projekat koji će pokrenuti domaću privredu i urediti oko 100 hektara zemlje u centru Beograda.

"To je komercijalni ugovor i naša država ne daje nikakve garancije i ne snosi rizik da li će >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << stanovi biti prodati ili ne. Imate predprodaju, na osnovu toga osetite tržište", rekao je Mali gostujući na Televizji Pink.

Mali je naglasio da će glavni projekat za kule biti završen u roku od četiri do pet meseci i ukazao da je zadovoljan činjenicom da će najveće svetske kompanije biti deo ovog projekta.

On je rekao da se u proteklih nekoliko meseci radilo na raščišćavanju terena, da je pomereno 40 brodova, barži i splavova jer je namera da se taj deo grada potpuno očisti od baraka, udžerica i nelegalnih objekata.

Mali je pre dva dana u Kanu najavio da će u okviru projekta "Beograd na vodi," na leto početi izgradnja dve rezidencijalne kule od 20 spratove, površine 68.000 metara kvadratnih, a da će ugovor sa firmom Igl Hils iz Abu Dabija biti potpisan u roku od nekoliko narednih nedelja.

"Prošle godine smo predstavili master plan, dakle početak i ideju izgradnje "Beograda na vodi", ove godine smo išli veliki korak dalje i prezentovali završni dizajn dve stambene kule koje će početi da se grade tokom leta ove godine", kazao je Mali.

On je dodao da je to prvi objekat, a odmah nakon toga sledi izgradnja kule, tržnog centra i jedne poslovne zgrade i jednog hotela, što je prva faza projekta.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Komercijalni ugovor za Beograd na vodi

Izvor: Capital.ba, 15.Mar.2015

BEOGRAD, Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da će ugovor za projekat Beograd na vodi biti potpisan u nekoliko narednih nedjelja a detalji ugovora biće transparentni. Gradonačelnik je objasnio da je u pitanju komercijalni ugovor vrijedan oko 3,5 milijardi evra, projekat koji će pokrenuti domaću...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.