Komercijalna povećava dividende?

Izvor: B92, 03.Nov.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komercijalna povećava dividende?

Upravni odbor Komercijalne banke iz Beograda sazvao je vanrednu skupštinu akcionara za 19. novembar.

Na dnevnom redu će se naći samo dve tačke i to: Odluka o promeni politike dividendi i Odluka o zameni preferencijalnih konvertibilnih akcija u obične.

Investitori očekuju da dođe do povećanja dividende za obične akcije dok će se odlukom o konverziji preferencijalnih akcija povećati broj običnih akcija za 8.108.646 na 16.817.956 komada.

Podsećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radi, samo 5 pasivnih akcionara u svom posedu ima preferencijalne konvertibilne akcije a to su: Republika Srbija, EBRD, IFC Capitalization Fund, DEG Fund i SWED Fund.

Akcionari banke koji budu imali najmanje jedan odsto akcija sa pravom glasa na Dan akcionara tj. na dan 9.11.2014. imaće pravo neposrednog učešća i prava glasa na predstojećoj skupštini.

Kako je pre nekoliko dana najavio predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić privatizacija ove banke biće završena do kraja 2017. ili u 2018. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.