Komercijalna banka promovisala DinaCard kreditnu karticu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komercijalna banka promovisala DinaCard kreditnu karticu

Komercijalna banka promovisala je danas novi proizvod DinaCard kreditnu karticu sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom od svih kreditnih kartica iz ponude Banke, a koja će, kako je rečeno na promociji, biti konkurent potrošačkim kreditima.

Zaštitno lice DinaCard kreditne kartice je atletičarka Ivana Španović, a osim nje, promociji prisustvovali su i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, ministar finansija Srbije Siniša >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mali i predsednik Izvršnog odobra Komercijalne banke Vladimir Medan.

Tabaković je kazala da građani Dina karticom mogu plaćati na portalu e-uprave, na internetu, u zemlji i inostranstvu, a moguće je i plaćanje na rate bez kamate kod malih trgovaca i u velikim trgovinskim lancima.

"Uskoro, kada se uključimo u Union pay sistem, građani će moći preko Komercijalne banke ili Banke Poštanske štedionice, ali i svih ostalih banaka koje budu deo tog sistema, karticu koristiti u 168 zemalja sveta", najavila je Tabaković.

Prema njenim rečima, domaćom karticom mogu se pohvaliti Nemačka, Francuska, nordijske zemlje i još nekoliko onih koje se svrstavaju u red uspešnih, a u među takvima je, ističe guvernerka, i Srbija.

"Kao guverner ponosna sam što smo oživeli Dina karticu i što je Komercijalna banka u svoj uspeh ugradila i poslovanje sa Dina karticom čiji je operator NBS", navela je Tabaković.

Ministar Mali poželeo je građanima da što više koriste Dina karticu, ali i da na njoj imaju što više novca, dodajući da će država raditi na podizanju životnog standarda građana i u narednim godinama.

Podsetio je da će u subotu biti predstavljen investicioni "Program 2025" od 12 milijardi evra, koji će, kako kaže, doprineti rastu privrede, otvaranju novih auto-puteva, novih bolnica, vrtića, a sve to zajedno i do novog rasta plata i penzija.

Mali je kazao da je 2019. bila prekretnica po pitanju ekonomskog razvoja naše zemlje, dodajući da su teške mere iza nas i da je zahvaljujući njima danas nikad niža stopa nezaposlenosti, nikada viša stopa rasta i nikad više infrastrukturnih ulaganja.

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Vladimir Medan govoreći o novom proizvodu, kaže da će ta kartica sa rokom otplate od 24 meseca i sa trenutno najpovoljnijom kamatnom stopom biti konkurent potrošačkim kreditima.

"Ona će biti konkurent tim kreditima sa cenom koju smo ponudili i imaćemo je na rok od 24 meseca. Praktično ova koju smo imali na 12 meseci biće produžena za još godinu dana, tako da će klijenti naše banke jednostavnije i brže moći da dođu do sredstava kroz tu kreditnu karticu", rekao je Medun.

Očekujemo da ćemo u prvih šest meseci sledeće godine zajedno sa NBS ući u Union pay sistem, istakao je Medun i dodao da je će na taj način biti omogućeno da Dina kartica postane opšteprihvaćena u 168 zemalja.

Osim toga, dodao je on, uz taj model Dina kreditne kartice izdaje se i kartica putničkog zdravstvenog osigranja, koja zamenjuje standardnu polisu putničkog osiguranja.

Medun kaže da je Komercijalna banka u svom dosadašnjem radu izdala četiri vrste Dina kartice - običnu, kreditnu koja je do sada imala tri opcije na tri, šest i 12 meseci, ko-brend karticu i Dina biznis kard.

Prema njegovim rečima, Komercijalna banka u svom portfelju ima 350.000 Dina kartica, od kojih je, dodaje, 10.000 biznis kartica, koja je, podseća, promovisana pre godinu dana.

"Osim toga, ove godine unapredili smo poslovanje u svim segementima, povećali produktivnost svih zaposlenih, intenzivirano radili na osavremenjivanju same plastike naše kartice, sve naše kartice su čipovane pa je i njihova bezbednost povećana", rekao je Medun.

Očekuje, kaže, da će banka ovu godinu završiti sa profitom od 75 miliona evra, što je, navodi, rekordni rezultat banke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.