Koliko će porasti cene svinjskog mesa? VIDEO

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 13:44

Koliko će porasti cene svinjskog mesa? VIDEO

Koliko će, zbog afričke kuge, porasti cene svinjskog mesa? Da li će se to odraziti i na druge vrste mesa?

"Sigurno će biti nekih promena na tržištu", rekao je Nenad Budimović iz Departmana za stočarstvo PKS-a.

"Proizvodnja hrane, pa samim tim i svinjskog mesa se poslednje četiri godine odigrava pod specifičnim uslovima. Poslovali smo pod uticajem korone, zatim je doprinela ukrajinska kriza, a sada i afrička kuga kao vrlo jaka ekonomska bolest", dodao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Upitan o cenama Budimović je rekao:

"Kada pričamo o maloprodajnim cenama nemamo projekciju koja može da bude precizna. Proizvodnja svinjskog mesa u Srbiji nije dovoljna i mi smo prinuđenji da procenat uvezemo za preradu. Kada govorimo o uvozu, cena je prošle godine bila 2,3 evra, a sada je 3,4 evra. To nam govori da je sirovina skuplja i da možemo očekivati da dođe do promene u maloprodaji", rekao je Budimović.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.