Koka kola sama pravi 1,18 odsto BDP-a Srbije

Izvor: Mondo, 21.Sep.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka kola sama pravi 1,18 odsto BDP-a Srbije

Kompanija Koka-kola HBC saopštila je danas da srpskoj ekonomiji donosi 345 miliona evra dodate vrednosti godišnje, odnosno 1,18 odsto bruto domaćeg proizvoda.

Kako pokazuju rezultati Studije o društveno-ekonomskom uticaju poslovanja kompanije Koka-Kola Helenik (Coca Cola Hellenic), koja je danas predstavljena, Koka kola sistem godišnje u budžet Srbije uplati tri miliona evra poreza.

Navodi se i da Koka-kola zapošljava 1.300 radnika i godišnje zaposlenima isplati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 22 miliona evra neto zarada.

Državni sekretar Ministarstva finansija Vlajko Senić rekao je da je cilj ministarstva da tokom mandata, sa svoje strane učine sve što će smanjiti birokratiju, olakšati proceduru i motivisati strane investitore da dolaze i da ulažu u Srbiju.

Kako je rekao, studija koja je danas predstavljena govori o tome da pored direktnog investiranja kompanija, postoje ogromni indirektni efekti za celu Srbiju.

Generalni direktor Koka-kola Helenik Srbija Ramon Vajdinger rekao je da je ta kompanija u poslednje tri godine u proizvodnju i objekte u Srbiji uložila 30 miliona evra, a samo u toku 2011. potrošeno je 70 miliona evra na nabavku u Srbiji i tako podržali privredu zemlje.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.