Koka-Kola uložila 41 mil. RSD u razvoj zajednice

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka-Kola uložila 41 mil. RSD u razvoj zajednice

Kompanija Koka-Kola u Srbiji uložila je u 2017. više od 41 milion dinara u razvoj zajednice, od čega samo za programe podrške mladima više od 17 miliona dinara.

Pomoć te kompanije dobilo je više od hiljadu mladih za razvoj svog poslovnog identiteta i profesionalne karijere, nakon čega je njih 200 dobilo zaposlenje.

"Održivost je sastavni deo našeg poslovanja i uvek tragamo za novim načinima kako da doprinesemo okruženju u kome poslujemo. Svesni smo da budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednice leži u novim generacijama. Zbog toga smo se kao kompanija strateški opredelili da ulažemo u profesionalni i lični razvoj mladih, da kroz njihova znanja i veće samopouzdanje stvaramo bolje persepektive za razvoj cele zajednice", izjavio je generalni direktor Koka-Kole HBC Srbija na predstavljanju Izveštaja o održivom poslovanju za prošlu godinu.

U tom izveštaju je navedeno da su zaposleni u Koka-Koli, koja je proglašena najpoželjnijim poslodavcem i u prošloj godini, 700 sati volontirali u brojnim akcijama.

Kompanije je uspela za 52 odsto da smanji potrošnju vode i za 51 odsto potrošnju eneregije po litru proizvedenog pića u protekloj deceniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.