Izvor: B92, 24.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko voli da deli novac

Beograd -- Ekonomista Miodrag Zec kaže da svaka vlada voli da deli novac građanima iz budžeta, a narod zato političare doživljava kao spasitelje.

Gostujući u Poligrafu B92, profesor ekonomije na Filozofskom fakultetu Miodrag Zec sinoć je izjavio da je svaka rasprava o kreditnoj funkciji države besmislena jer država nema dovoljno novca za mnogo važnije stvari, koje su joj neophodne za priključenje zajednici evropskih naroda.

Inače, Nacionalnim investicionim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planom treba da bude podeljeno oko 1,6 milijardi evra, a novac će biti iskorišćen za otplatu spoljnih dugova ili za infrastrukturu, a ne na pojedinačna ulaganja u građane.

"Ulaganje novca u građane je politički potez. To je kampanja. Vlada uvek voli da deli. Nije to samo kod nas, svi vole da dele. Ovde postoji shvatanje da tamo negde postoji nečija kesa, da je ta kesa državna, da je to neki državni kazan u koji se slivaju neke javne pare, a da vlast drži kutlaču i deli. Kad delim, kako me doživljava narod, pa kao spasitelja. Ali, ko su oni da dele, da li deli Skupština, ko je to, koja je to procedura", pita Zec.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.