Ko sve hoće da kupi Pink?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2012, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko sve hoće da kupi Pink?

Televizija Pink intenzivno pregovara o potencijalnom partnerstvu sa tri kompanije, potvrđeno je u Pinku. Nije istina da smo se odlučili za strateško partnerstvo sa RTL-om - poručuju iz "ružičaste" TV.

"Naša kuća pregovara sa nekoliko zainteresovanih strana o potencijalnom partnerstvu, među kojima se nalaze Ringier Axel Springer, RTL i investicioni fond Mid Europa partners. Nije tačno da je došlo do bilo kog dogovora sa nekom od navedenih strana. Ukoliko se to desi, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << razloga da javnost o tome ne obavestimo", stoji u saopštenju pres službe Pinka dostavljenom S media portalu.

Ranije danas, pojedini mediji su objavili da je vlasnik i direktor RTV Pinka Željko Mitrović juče okončao pregovore sa medijskom kućom RTL o prodaji ružičaste medijske imperije.

Avgusta prošle godine u RTV Pink doneta je odluka o početku pregovora o dokapitalizaciji. Već tada je počelo da se spekuliše da Mitrović prodaje Pink, i to za 150 miliona evra. Tada su navodno započeti razgovori s najvećim evropskim investicionim fondom "Mid Europa Partners. Tada je Mitrović između redova priznao da je kompanija u problemu i tvrdio da bi "strateško i investiciono partnerstvo omogućilo ‘Pink medija grupi’ da nastavi sa investicijama i gledaocima širom regiona ponudi još kvalitetniji program".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.