Ko položi na automatiku, neće moći da vozi auto s ručnim menjačem

Izvor: B92, 16.Feb.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko položi na automatiku, neće moći da vozi auto s ručnim menjačem

Novi pravilnik o polaganju vozačkih ispita, za razliku od starog, dopušta da se budući vozači mogu obučavati i u automobilima s automatskim menjačem.

Međutim, ako to učine, neće smeti da sednu za volan vozila s ručnim menjačem.

Tako bar kaže Pravilnik o vozačkoj dozvoli koji je donelo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH.

"Vozaču koji se obučavao i položio ispit na automatiku u dozvoli će biti napomena "automatski prenos“", kazali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u Ministarstvu.

Iz Asocijacije autoškola BiH kažu da će takvi vozači, ako žele voziti automobil s ručnim menjačem, morati ponovo pred komisiju za polaganje ispita.

Ranije je u BiH bilo zabranjeno polaganje na automatiku, pa nisu ni imali takvih vozača. Izuzetak je učinjen samo prema invalidima, kako bi im se olakšala obuka – kazao je Zdravko Ivić iz Asocijacije, prenosi Avaz.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ko položi na automatiku, neće moći da vozi auto s ručnim menjačem

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2019

Novi pravilnik o polaganju vozačkih ispita, za razliku od starog, dopušta da se budući vozači mogu obučavati i u automobilima s automatskim menjačem...Međutim, ako to učine, neće smeti da sednu za volan vozila s ručnim menjačem...Tako bar kaže Pravilnik o vozačkoj dozvoli koji je donelo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.