Izvor: B92, 23.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko od koga krade?

Lebane -- Sukob radnika privatnog preduzeća "Perper Agrar" iz Lebana i poslovodstva ove firme traje već dva dana.

Uz jako policijsko i privatno obezbeđenje, obustavljeno je iznošenje robe iz ove hladnjače, ali je jedan radnik lakše povređen kada je na njega automobilom naleteo direktor Branislav Gajić. Istovremeno, šestedsetak radnika ''Perper Agrara'' iz sela Ždeglovo kod Lebana, blokiralo je ulaz u hladnjaču ovog preduzeća iz koje je vlasnik pokušao da odveze smrznutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višnju.

Oni smatraju da većinski vlasnik nema prava da izvozi robu iz hladnjače, jer nije ispoštovao obaveze prema radnicima.

Okupljeni radnici kažu da je Branislav Gajić, direktor ovog pre dve godine privatizovanog preduzeća, na silu ušao u krug hladnjače i da ''krade robu'' iz preduzeća. On je na silu ušao u krug i uz pomoć pedesetak radnika privatnog obezbeđenja koje je angažovao, u nedelju je već izvezao desetak kamiona smrznutih proizvoda. Tokom jutra uspeo je da izveze još nekoliko, ali su se radnici organizovali i sprečili dalje izvoženje robe. Oni su još naveli da se roba izvozi, a plate nisu isplaćene još od septembra.

Branislav Gajić, direktor i zastupnik većinskog vlasnika, kontroverznog beogradskog ugostitelja Slobodana Jankovića Perpera, kaže da su optužbe o krađi robe smešne. "Gde ste vi čuli da generalni direktor krade robu iz firme. Roba koja je u našoj hladnjači vlasništvo je firme 'EURO Perper', koja je za obradu višnje 'Agraru' dala oko 35 miliona dinara. Prema našoj evidenciji, mi za tu robu 'EURO Perperu' dugujemo još oko 300 hiljada dinara", ističe Gajić.

Inače, Agencija za privatizaciju je zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora, 5. maja ove godine obavestila većinskog vlasnika Slobodana Jankovića da je ugovor s njim raskinut. Postupak se nalazi pred Trgovinskim sudom u Beogradu.

Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, u incidentu koji se dogodio juče ujutru, lakše je povređen jedan od radnika ''Perper Agrara''. Zbog sprečavanja mogućih ekcesa između radnika i privatnog obezbeđenja, koje je angažovao većinski vlasnik, pripadnici MUP-a Lebane nalaze se na ''liniji razgraničenja'', izveštava dopisnik B92 Bratislav Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.