Ko je za Lagardovu na čelu MMF-a ?

Izvor: S media, 24.Maj.2011, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je za Lagardovu na čelu MMF-a ?

Kina podržava izbor francuske ministarke finansija Kristin Lagard na mesto novog generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Lagard je dosad najizgledniji kandidat da zameni Dominik Stros-Kana, koji je prošle sedmice podneo ostavku na čelno mesto u MMF-u kako bi se odbranio od optužbi za pokušaj silovanja jedne njujorške sobarice, preneo je Rojters.

Evropa pretplaćena na čelno mesto MMF-a?

Sa druge strane, Meksiko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istovremeno pokušava da istakne svog kandidata, guvernera Centralne banke Agustina Karstensa, dok mnoge zemlje u razvoju tvrde da je vreme da se okonča 60-godišnja dominacija Evropljana na čelu Fonda.

Bacio cipele i jaje na tvorca "Fajervola"

Evropske vlade žele da zadrže svoju tradicionalnu kontrolu nad MMF-om, budući da je ta institucija uključena u napore za spas Grčke, Irske i Portugalije od bankrota.

Dolar ima još 14 godina života

Određeni broj država, među kojima su Britanija, Italija i Irska, već su objavile da će podržati kandidaturu Lagardove.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.